Прочитај ми чланак

Небојша Стефановић оснива странку?!

0

Министар одбране покушава да осигура своју и позицију својих сарадника уочи предстојећих избора у СНС, тако што ће формирати сопствену странку, пише дневни лист "Данас".

Ако је веровати писањима медија, скрајнута напредњачка перјаница, Небојша Стефановић, који се налази у рату са лидером СНС, Александром Вучићем, основаће странку, чиме ће овај унутарстраначки сукоб добити епилог.

Оснивање странке долази уочи најављених избора на пролеће идуће године, па је Стефановић, изгледа, одлучио да на време реагује и припреми терен за даље деловање.

Ако дође до реализације ове замисли, то ће бити озбиљан ударац Александру Вучићу, који рачуна на победу већ у првом кругу председничких избора и освајање апсолутне већине у београдском и републичком парламенту.

Према јуче објављеним резултатима истраживања јавног мњења агенције Демостат, опозиција има изгледне шансе за победу у Београду, а оснивањем странке Стефановића који би, свакако, повукао један део напредњачког бирачког тела, шансе опозиције би биле знатно увећане.

Какав ће бити одговор СНС на ове Стефановићеве намере, остаје да се види. Оно што је сигурно, Стефановићу се спрема озбиљна медијска сатанизација, тако да нас ускоро очекује врућа политичка јесен и зима.