Прочитај ми чланак

НЕ ПРИЗНАЈЕ ПРОМЕНЕ: „Мило је председник, знао сам да неће повући признање КиМ“

0

Председник Србије Александар Вучић је гостујући вечерас на РТС изјавио да је знао да нова власт у Црној Гори неће повући признање Косова и подсетио да је Мило Ђукановић и даље председник те државе.

“Трудио сам се да све време да будемо коректни са онима који су раније имали већину. Нисмо се слагали са Законом о слободи вероисповести, ту је био угрожен идентитет нашег народа и борили смо се за то гласно и јавно”, навео је Вучић, подсећајући да је Мило Ђукановић и даље председник Црне Горе.

“И њему и људима који ће формирати нову владу желим добар и успешан рад. Имаћемо много проблема, јер је корона тешко економски оштетила Црну Гору. Желим успех и срећу било коме ко формира владу. Желим да имамо ближе односе, а Црна Гора нам је најближа”, истакао је он.

Коментаришући најаву нове власти у Црној Гори да неће мењати спољнополитички курс, што значи да неће повлачити признање Косова и преиспитивати своје чланство у НАТО пакту, Вучић је рекао да би неки “довољно интелигентни и злобни људи” из његове партије приметили да је реч о онима коју су њега критиковали да ће да призна Косово.

“То је њихова ствар, они воде своју политику. Ја нисам очекивао да ће да повуку признање и да неће изаћи из НАТО пакта. Знао сам да су то празне приче. Ми ћемо да се трудимо да имамо добре и уређене односе. Видим да се нису одлучили да им прва посета иностранству буде Србија, већ неке друге европске земље и то разумем. То је њихов избор”, каже Вучић, додајући да су га нападали они који данас “правдају потезе који ће да воде очувању признања Косова”.

“То је успутно. За нас је важно да градимо добре односе, у Србији ће Црна Гора имати увек добре пријатеље и отворена врата”, поручио је Вучић.