Прочитај ми чланак

„НАТО пуч у Црној Гори – опомена Србији“

0

Народни слободарски покрет Мирослава Паровића саопштио је данас да је "НАТО пуч" у Црној Гори опомена Србији и позвао на хитно усвајање Закона о војној неутралности Србије.

Како ће чланство Црне Горе у НАТО утицати на Србију?
„Српски национални интерес није чланство у НАТО пакту и стога се под хитно мора приступити усвајању Закона о војној неутралности Србије, чиме би се макар на средњи рок одбио лобистички напад НАТО-а“, наводи се у саопштењу.


По мишљењу те странке НАТО пакту није потребна војна снага ЦГ која броји 1800 војника.

„Али очигледно НАТО пакту јако важно да још једну мафију стави у потпуности у своју службу и под своју заштиту“ наводи НСП уз напомену да је на исти начин на који је направио предуслове за пројекат „велике Албаније“ НАТО сада режиму Мила Ðукановића даје задатак „да преко својих пипака и сарадника у Србији и нашу државу гурне ка овом савезу“.

Због тога, како закључују, не треба да чуди што су одмах по објављивању одлуке Скупштине Црне Горе која је без референдума одлучила да уђе у НАТО, „у Србији јавили прекаљени НАТО лобисти попут Вука Драшковића, Драгана Шутановца или Саше Јанковића“.

Делови и власти опозиције ће сада, по мишљењу НСП, кренути у кампању у којој ће „комбинацијом застрашивања, изазивања хаоса и указивања на „светли пример Црне Горе“ припремати српску јавност и настојати да обезбеде предуслове да неки сазив скупштине Србије прогласи акт приступања НАТО.

НСП сматра да у перспективи треба пратити развој европске безбедносне и одбрамбене политике, па уколико и Европа (заједно са Русијом), како кажу, буде ишла на одбацивање НАТО-а и успоставлање другачијег, сопственог модела заштите безбедности, онда и Србија може размишљати у том правцу.

„До до тада морамо сачувати војну неутралност уз свакодневно јачањенаших безбедносних структура пре свега кроз споразум са Русијом о набавци наоружања“, наводи се у саопштењу Информативне службе Народног слободарског покрета.