Прочитај ми чланак

НАТО ЛОБИСТА: Са Вучићем се чујем и често га саветујем

0

beba popovic 4843_orig

Владимир Поповић, директор Института за јавну политику рекао у Утиску недеље да интензивне контакте са премијером Александром Вучићем има од када је на власти.

Поповић је навео да су ти контакти везани пре свега за давање савета и мишљења које има на основу рада Инситута за јавну политику, који је регистрован у Подогорици а има канцларију у Београду, ускоро и у Љубљани и Сарајеву, који се бави оснаживањем капацитета у евроинтеграцијама.

„Ако ме питате колико и како се чујем и виђам са Вучићем, некада се виђамо два-три пута недељно, некада једном у 15 дана, некада се чујемо по неколико пута дневно, а некада се не чујемо ни по 20 дана“, рекао је Поповић одговарајући на питање Оље Бећковић да објасни какву улогу и утицај има на Владу Србије и њеног премијера и од када.

Владимир Поповић је рекао да су се контакти са Вучићем, које одржава од 2003-2004 године па до сада интензивирали када је његов Институт отворио канцеларију у Београду, крајем 2012. године.

„Мој институт се бави пословима који су директно везани за рад владе а то је интензвиање, појачавање и оснаживање процеса евроитнеграција. Вучић ме је последњи пут звао пре неколико дана да ме пита да ли могу да присуствујем неком састанку који има везе са неким његовим путовањем у Брисел. Ја сам дошао на сатанак тема је била шта смо ми урадили, а оно о чему разговарамо је рецимо поглавље 27 који се тиче екологија које је то најкатастрофалније поглавље, а мој Инситут ради неке пројекте у вези са тим“, рекао је Поповић.

Он је похвалио Вучића да зато што је једини политичар који је био спреман да јавно изађе и каже да је погрешио и да се окренуо политички.

Одогварајући на питање шта га све Вучић пита, Владимир Поповић каже да га рецимо пита за предлог Института да Влада Србије формира етички комитет, затим о законима о ауторским правима које се тичу преговарачког поглавља 7…

„Вучић је партнер као Влада Србије и његова прошлост ме не интересује. Шта то значи и шта ме интересује да ли је играо шах са Душаном Спасојевићем или скидао таблу Улица Зорана Ђинђића. То ме више не интересује, а да јесте Зоран Ђинђић је био мој пријатељ и да је сада жив ви не знате да ли био он био са Вучићем. Па постојали су људи из Зорановог најближег окружења који су се виђали са Спасојевићем, не знам да ли су тада знали да ће овај бити нејгов убица касније“, навео је Поповић.

Он је додао и да је нормално да сарађује са Вучићем премијером земље Србије који је ту титулу добио на изборима вољом народа.

„Моја помоћ је била бирачко право када сам сада на последњим изборима гласао за Вучића. То је тачно“.

Он није хтео директно да одоговори на питање да ли се и како вратио у српску политику, већ је рекао да је његова потреба да се опет појави у српским медијима и даје изјаве последица тога што како каже новинари овде не разумеју ништа у вези са сменама у српској полицији као и у вези са нападом у српској штампи на премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

„У разговору ме је један пријатељ питао што не изађем да кажем то што сам њему објаснио и ето ја сам изашао, дао интервју за Данас и то се поклопило пред госотвање у вечерашњој емисији. Такође од прошле среде или четвртка па до сада десила се ствар која додатно збуњују људе у Србији је то што ја сваки дан излазим на насловним странама таблоида“, рекао је на почетку Утиска недеље Владимир Беба Поповић.

(Б92)