Прочитај ми чланак

„Народњаци“ се окупили у Чачку: Ево за шта се залажу

0

Представници неколико политичких странака и организација из народњачког политичког спектра састали су се за викенд у Чачку како би заједно проанализирали стање у Србији. Договор је да се састанци у наредном периоду интензивирају како би се грађанима понудила другачија политичка решења од ових у које нас насилно гурају они који су направили кризу у којој живимо.

Присутни су усвојили и заједничко саопштење:
 
 
Јединством против безумља!
 

Србија је ушла у политичку кризу чији се врхунац очекује у пролеће 2020. године. Главни покретачи политичке кризе су међународни притисци везани за коначни статус Косова и Метохије и суспензија нормалног политичког живота због којег је успостављен вештачки политички систем којим све више доминирају силеџијска правила и језик мржње. У амбијенту у којем су све институције погажене, а друштвена моћ се  сконцентрисала на узак круг људи од којих многи долазе из криминалног миљеа не може се очекивати заштита било ког државног и националног интереса. 

Из тог разлога је неопходно ангажовати све преостале људске и организационе ресурсе како би се покренули процеси у правцу нормализације стања у земљи. 

Сматрамо да већ проглашени бојкот избора од стране дела опозиционих странака није једина мера која се у овако сложеној ситуацији може применити и да сходно томе треба мобилисати и све преостале домаће снаге. 

Ми позивамо све друштвене и политичке групе које се још увек политички нису сврстале да хитно седнемо за преговарачки сто и направимо план како да не дозволимо да се политичка криза  отргне и изазове грађанске сукобе у Србији. Нама треба јединство оних људи којима је битна њихова породица, њихово село, њихова општина, њихов град и који верују да имају снаге да се изборе са свим лошим што нас окружује. Само јединство остварених и освешћених људи може да широм Србије ослободи енергију довољну да преокрене ситуацију на страну интереса обичних људи. Наш циљ је да повежемо такве људе и организације како би тиха већина грађана Србије добила свог аутентичног представника и заштитника.
 
Велимир Илић, председник Нове Србије
генерал Момир Стојановић, председник г.г. „Искрено за Ниш“
Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета