Прочитај ми чланак

Народна странка:Уговор са „Миленијум тимом“ у Зрењанину проглашен за државну тајну

0

Народна странка саопштила је данас да је уговор о радовима на разминирању, за који је компанија „Миленијум тим“ од Града Зрењанина добила 400 милиона динара, проглашен за државну тајну.

Повереништву Народне странке у Зрењанину је као одговор на захтев за приступ информацијама од јавног значаја добило да је уговор са „Миленијум тимом“ проглашен државном тајном.


Народна странка је у захтеву за приступ информацијама од јавног значаја тражила одговоре на питања „Миленијум тим“ радио на разминирању на територији Зрењанина, односно на градилишту „Линглонга“, да ли је посао добио на тендеру, као и по којем је законском основу локална самоуправа ангажовала „Миленијум тим“ да ради на приватној парцели.

У захтеву су тражени и одговори на питања колико су радови коштали и колико су трајали, ко је у име инвеститора био надзорни орган током извођења радова, да ли је „Миленијум тим“ доставио лиценцу и законске основе за обављање разминирања и ко је поставио таблу Центра за уклањање мина из Федерације Босне и Херцеговине, односно Републике Српске.

Повереништво Народне странке у Зрењанину упутиће жалбу поверенику за информације од јавног значаја, закључује се у саопштењу.