Прочитај ми чланак

НАРОДНА СТРАНКА: Одговорност за поплављене објекте и оранице

0

Градски одбори Народне странке у Краљеву и Крагујевцу и Општински одбор НС у Книћу затражили су данас одговорност надлежних за тешке последице актуелних поплава у централној Србији и Шумадији.

– Хиљаде поплављених хектара, стотине породица које су морале да напусте своје домове, прекид железничког и друмског саобраћаја…, нису последица обилних падавина, већ показатељ шта се дешава када се дилетантима дозволи да управљају локалним самоуправама. Српска напредна странка не уводи само средњевековни систем управљања општинама, већ и начин живота средњег века, када живот поред реке зависи од погледа у небо, наводи се у саопштеењу одбора НС у Краљеву, Книћу и Крагујевцу.

Народна странка подсетила је, притом, да су челници Краљева и општине Кнић колико у марту најавили да „река Гружа више неће да плави оранице“. Осим сликања крај наводних радова, помпезних изјава, прикупљања политичких поена и утрошених више од 9,5 милиона динара средстава Владе Србије, а преко ЈВП „Србија воде“, што је потврђено и саопштењем на сајту Општине Кнић и у медијима, ништа се, у свари, констатују у НС, није урадило. Да посао није одрађен показало се након само три месеца од “сређивања корита реке Груже”.

-Иако породицама чија је егзистенција доведена у питање, овог тренутка не значи много да се прозову кривци, Народна странка позива на одговорност председнике општине Кнић и града Краљева за изгубљену имовину и губљење функције најплоднијег земљишта у следеће две године, а руководство ЈВП “Србија Воде” позива да поднесе оставку због несавесног вршења послова који су у његовој надлежности, што је довело да су, ионако осиромашени сељаци, остали без прихода које су планирали за ову годину, а последице уништених ораница, окућница и путева тек ће се осетити, истичу у Народној странци, која је од власти у локалним самоуправама у Краљеву и Книћу и државним органима затражила да се одмах започне са надокнадом штете. Не за неколико, или месец дана, већ одмах. З.Р.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!