Прочитај ми чланак

Народна странка: „Јарослав Черни“ продат „Миленијум тиму“ да одобри прљаве послове

0

Народна странка саопштила је данас да је главни циљ продаје Института „Јарослав Черни“ компанији „Миленијум тим“ омогућавање градње стамбеног насеља за 36.000 људи на водоизворишту у Макишу, које ће градити та компанија, чиме ће бити угрожено снабдевање Београђана водом.

„Напредњачки режим продаје народну сребрнину. Огрезли су у криминалу и изгубили компас. Конзорцијум у којем су поред ’Миленијум тима’ и директори Института ’Јарослав Черни’ одраз је незапамћене бахатости режима. Све те уговоре и пословне подухвате ћемо им поништити једног дана, на то могу слободно да рачунају“, рекао је председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић.

Гајић је истакао да ће реномирани Институт „Јарослав Черни“ по продаји бити „задужен за прљаве послове“, од којих ће међу првима бити одобравање градње на водоизворишту у Макишу, што ће, како је додао, бити „скандал над скандалима“.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, рекао је да се угледна научно-истраживачка установа „ставља под директну контролу власника крупног капитала“ и тиме отклањају све сметње за градњу метроа и насеља у Макишу.

„Компанија ’Миленијум тим’ ће бити главни извођач радова на градњи станова у Макишу, као што је и у ’Београду на води’“, додао је Павловић.

„Наставићемо да предузимамо све што је у нашој моћи када је реч о правним средствима како бисмо заштитили интерес Београђана и указали на све неправилности које покушавају да прикрију овом продајом“, закључио је Павловић.