Прочитај ми чланак

НАРОД испред Центра безбедности у Никшићу, полиција спремна у пуној опреми ВИДЕО

0

Грађани се опет окупљају испред Центра безбедности у Никшићу, а према писању црногорских медија полиција са штитовима је испред зграде.

Испред никшићког Центра безбедности тренутно је присутно неколико стотина грађана мада људи и даље пристижу.

У тренутку када је испред капије полиције стала интервентна опремљена са опремом за разбијање демонстрација поздрављена је аплаузом од стране грађана.

Поједини возачи сиренама поздрављају грађане а они им узвраћају аплаузима.

Испред зграде се налази полиција са штитовима, преноси „Побједа“.

Скандирају „не дамо владику“, „Милицијо наша мила не слушајте више Мила“ и „Устала је Црна Гора светиња се бранит мора“.

Певају и „Ништа лепше и милије од народне милиције“, пишу Вијести.

Неколико девојчица, међу којима су две ћерке свештеника Слободана Јокића, донеле су руже и даривале полицију.

У цркви Светог Василија Острошког у Никшићу вечерас је одржан молебан који је служио игуман манастира Бијела у Шавнику Исаија.

„Прође и Васкрс, а страсти се не смирују. Сведоци смо да они који не желе мир су заточили нашег владику и наше оце. Ми и даље тражимо мир у Господу и призивамо његово име“, казао је Исаија.

Према његовим речима „сила господња није да једни другима пркосимо, изазивамо једне друге, већ да се једни за друге молимо“.

„Види се ко тражи немир и нијесу синови мира и гдје им је мјесто али ми треба да се молимо и за наше непријатеље. Препреке се прелазе сабирањем на свете службе и молитвама Господу али и за све људе. Наша су срца увијек уз Господа уз народ свој и за народ свој, а онај ко то неће нека види свој пут јер нас пут то није вец пут мира“, поручио је игуман Исаија.