Прочитај ми чланак

„Наредни изазивач Вучићу доћи ће из редова опозиције која бојкотује изборе“

0

Политиколог Бобан Стојановић оценио је да тензије у друштву неће бити смањене након избора, јер онај део опозиције који на изборе излази не заступа велики део бирача и додао да је убеђен да ће наредни изазивач Александру Вучићу доћи из редова оних који бојкотују изборе а не оних који на изборе излазе.

У интервјуу за недељник Време, Стојановић је рекао да је кључ тензија у друштву то што нема политичког разговора и што се он не води у институцијама, где му је и место.

 

„Ми данас немамо политичку борбу редовним политичким средствима – а то су избори, парламент, говорница и медији. Јер моћ политичара чине и говорница и телевизијски студио, како би могли да се представе публици“, рекао је он.

Стојановић је додао да су узрок томе и медији са својим „невероватним и натпросечним представљањем власти и сатанизацијом и брутализацијом опозиције“.

„Друга ствар је окупација јавног сектора где власт већ годинама дели људе на подобне и неподобне, при чему подобни креирају озбиљну гласачку машинерију“, рекао је он.

Говорећи о одлуци Покрета слободних грађана (ПСГ) да изађе на предстојеће изборе, Стојановић је оценио да је ПСГ променом одлуке, „ако се буду бројали гласови онако како ће стварно људи гласати“, више нашкодила Уједињеној демократској Србији (УДС) него Савезу за Србију.

„Видимо да УДС ипак чине људи који су између 15 и 30 година активно у политици и који су пропустили све своје шансе. И заиста је необично ко се ту све скупио: десета рука ДС-а, отцепљени делови ПСГ-а, Доста је било, ЛДП-а, дакле једна широка групација која треба да буде проевропска опозиција“, рекао је он.