Прочитај ми чланак

Немачки издавач стао уз Вучића: НИН без фотографије на насловној страни (ФОТО)

0

Недељник НИН на киосцима освануо је без насловне фотографије, јер како су написали у саопштењу, према мишљењу издавача Рингиер Аxел Спрингер Србија претходна насловница је била непримерена.

На насловној страни нема фотографије, јер је она која је већ објављена на друштвеним мрежама, према мишљењу издавача Ringier Axel Springer Србија била непримерена, поготово у земљи у којој је убијен премијер – саопштили су они.

Такође, напоменули су да ипак садржај чланка Афера оружје остаје непромењен.

– Иако је насловна страна промењена, садржај чланка Афера оружје: Ко руши Крушик остаје, наравно, непромењен – закључили су из НИН-а.

На критике многих државних званичника да је насловна страна овог недељника непримерена, јуче се огласио и главни и одговорни уредник Милан Ћулибрк који је рекао да „само најмрачнијим умовима могу да падну гадости које нам се приписују“.

– Никоме у НИН-у није ни на крај памети пало оно за шта нас сада оптужују, доводећи фотографију са насловне стране у контекст са озбиљним претњама председнику Србије – навео је Ћулибрк у саопштењу.

Фото: Фејсбук

Он је рекао да нико није ни једном речју негодовао када су неки домаћи медији фотографију Тањуга први пут објавили још 27. јуна 2017, када је председник Србије, тада премијер Александар Вучић са тадашњим председником Републике Српске Милорадом Додиком свечано отворио Осми међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2017“ у Београду.

Ћулибрк је истакао да НИН неће престати да пише о афери Крушик и продаји оружја повлашћеним приватним фирмама и о томе какву је улогу у тим пословима имао Бранко Стефановић, отац министра полиције Србије, као представник фирме ГИМ.