Прочитај ми чланак

НАЈАВА ИЗДАЈЕ: Маја Гојковић најавила расправу о КиМ у Скупштини Србије

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће се ускоро, у договору са председником и Владом Србије, у скупштини расправљати о питању Косова и Метохије. Опозициони посланици често замерају власти изостанак скупштинских седница о овом питању, док посланичка питања, на ову тему, у већини случајева постављају управо они.

„Расправљаћемо и у договору са председником државе и Владе Србије и о питању Косова и Метохије. Све су то врло важне теме и тиме показујемо да штитимо интересе грађана у парламенту. Убеђена сам да ће сви посланици учествовати у расправи о овим важним темама. Парламент је место дијалога за оне који имају своје посланике у парламенту“, навела је Гојковић, гостујући јутрос на ТВ Пинк.

Косово и Метохија била је доминантна тема скупштинских расправа на самом почетку октобра. Посланици су углавном желели да знају шта је званична политика Србије према косовском питању. Међутим, према тадашњем истраживању Центра савремене политике, сва питања народних посланика постављена у првих десет месеци 2018. године, па и она везана за Косово, остала су без одговора.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!