Прочитај ми чланак

НАДА: Нема говора о чланству у ЕУ ако је услов одрицање од Косова и Метохије

0

Српска коалиција НАДА саопштила је данас да се залаже за проширење сарадње са Европском унијом (ЕУ), али да није за чланство у ЕУ ако је услов признање независности Косова.

Један од лидера коалиције и председник Нове ДСС Милош Јовановић рекао је да се залаже за најбољу могућу сарадњу са ЕУ јер она представља важног партнера за Србију те да треба продубити трговинске, економске, културне, академске и све друге везе са Европском унијом.

„Питање чланства Србије се, међутим данас не може поставити како због услова који је постављен Србији да призна сецесију своје јужне покрајине Косова и Метохије, што је за нас наравно неприхватљиво, тако и због чињенице да се сама Европска унија неће ширити у догледно време“, изјавио је Јовановић.

Други лидер коалиције НАДА и председник ПОКС-а Војислав Михаиловић навео је да у смислу организације државе, Србија итекако има шта да преслика са Запада, али не и у вреднодносном смислу, јер Срби, како је навео, „имају традицију и породицу коју желе да негују“, наведено је у саопштењу.