Прочитај ми чланак

Национално окупљање: Двери и Заветници предали листу за изборе – број 4 (ВИДЕО)

0

Коалиција „Национално окупљање – Државотворна снага“ коју предводе странке Двери и Заветници предала је данас потписе Републичкој изборној комисији (РИК) за предстојеће парламентарне изборе који ће бити одржани 17. децембра.

Заједничка листа тих странака носиће назив „Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери“.

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је новинарима у просторијама РИК-а да су они прва опозициона листа која је предала кандидатуру за парламентарне изборе, а укупно четврта, уз оцену да то показује високу мотивацију и интересовање грађана за „Национално окупљање“.

„Четврта листа предата по реду, сугерише на наша четири оцила – саборност, слогу, заједништво и на све оно што преставља суштинске фундаменте националног окупљања“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Додала је да данас желе да пошаљу поруку да изазовима и опасностима са којима се суочава Србија пружају „јасан одговор“.

„Тачка окупљања је наша земља, наша Србија, а наши политички циљеви пре свега се односе на очување и обнову наше државе, нашег суверенитета и територијалног интегритета, нашег Косова и Метохије“, казала је председница Заветника.

Позвала је грађане да 17. децембра на изборима кажу „одлучно не“ француско-немачком плану и свим захтевима „који се свакодневно испоручују из Брисела“.

Председник Двери Бошко Обрадовић изразио је задовољство што је дошло до формирања те коалиције, наводећи да је то био „сан многих генерација патриота“.

„Патриота који су желели да виде уједињене државотворне и патриотске снаге на једном месту“, рекао је он.

Навео је да ће грађани који су против уласка у ЕУ и НАТО, против санкција Русији, против француско-немачког плана, а за подршку Републици Српској и Србима у дијаспори – имати свој глас у коалицији „Национално окупљање – Државотворна снага“ на предстојећим изборима.

Обрадовић је додао да, уколико та коалиција дође на власт, неће бити „калкулација и трговине са националним и државним интересима“.

Кандидат за градоначелника Београда испред те листе, професор Ратко Ристић казао је да је данас формализован чин стварања „Националног окупљања“, односно државотворне коалиције „за препород Србије“.

Нагласио је да је он нестраначка личност и да су му једини мотиви са којима је приступио тој листи „чврста вера да они раде у истинском интересу Србије и народа“.

„Наш врхунски политички и национални циљ јесте реинтеграција Косова и Метохије у правно-административни поредак Србије. Не долазе у обзир више никакви преговори и једини модел на основу кога преговарамо са светом јесте реинтеграција Косова и Метохије“, рекао је Ристић.