Прочитај ми чланак

Божовић: На провери наши министри али и остали из коалиције

0

POLA TIDE, VLADIMIR BOŽOVIĆ(Блиц)

Државни секретар у МУП-у Србије Владимир Божовић изјавио је да ће Главни одбор Српске напредне странке на седници која ће бити одржана ускоро, анализирати учинак својих чланова у Влади Србије, али и осталих чланова који долазе из странака коалиције, те да ће након тога одлучивати о реконструкцији и другим политуичким питањима.

Божовић, који је и члан ГО напредњака, изјавио је да су сви министри, државни секретари и лица постављена испред СНС поднела извештај председнику странке и да се очекује да ускоро Главни одбор анализирати њихов рад. свих који су испред СНС у влади.

– Али, моћи ћемо, такође, да анализирамо рад и свих других министра и постављених лица из наших коалиционих партнерских странака, јер сматрамо да није добро да се стиче утисак у јавности да ће се само расправлајти о одговорности министара или државних секретара из редова СНС. Нама је циљ и жеља да се расправља о одговорности свих, без обзира на партијску страначку или било коју другу припадност – рекао је Божовић.

На питање да ли то значи да ће се у анализи рада владе дотаћи и својих коалиционих партнера и да ли ће им пренети чиме нису задовољни, Божовић каже да ће то свакако бити један од закључака ГО.

„Тај закључак наш председник ће, сигуран сам, изнети у влади уз жељу да се поштују ставови највеће политичке странке у Србији. Да не буде само да је највећа када је реч о одговорности, већ да имамо право да питамо и коалиционе партнере шта су они урадили“, казао је Божовић додајући да се Александар Вучић и СНС на такав начин „боре против безнађа у Србији и стварају наду и основ да наша деца живе боље од нас“.