Прочитај ми чланак

МУСЛИУЛЕНД – Вучић: Ускоро слободно тржиште између Тиране и Београда

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује да ускоро буду потписана два протокола важна за отпочињање функционисања споразума о слободном приступу тржишту радне снаге у Тирани, Скопљу и Београду од 1. марта.

„Разговарали смо са америчким и европским представницима о Плану раста за Западни Балкан. Разговарали смо и о заједничком европском тржишту и о учешћу у њему, за нас су најбитније те зелене линије за наше камионе да могу да пролазе границе држава ЕУ, да снажимо нашу трговину и индустрију а потребно је да то урадимо и ми сами у региону“, изјавио је Вучић новинарима у Скопљу.

Вучић је уочи састанка лидера Западног Балкана и ЕУ о Плану раста за Западни Балкан разговарао са генералним директором за суседство и преговоре о проширењу у Европској комисији Герт Јаном Копманом о условима и реформама које Србија треба да спроведе да би постала део тржишта.

„Наш план раста који смо представили у суботу у Београду се потпуно поклапа са европским Планом раста за Западни Балкан“, закључио је он.

Данас се у Скопљу одржава састанак лидера Западног Балкана и ЕУ о Плану раста за Западни Балкан на којем учествују Вучић, премијери Албаније Еди Рама, Црне Горе Милојко Спајић, Косова Аљбин Курти и министар финансија и трезора у Савету министара БиХ Срђан Амиџић, Копман и помоћник државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмс О’Брајан.