Прочитај ми чланак

Може ли ниже? СНС желе бомбоне за глас у Банатској Тополи

0

Након спортских чарапа и паковања кафе са страначким логом, Српска напредна странка је обогатила понуду персонализиваних поклона за своје гласаче – желе бомбонама са иницијалима председника Александра Вучића.

Прилику да први дегустирају слатки производ СНС добили су становници на територији Кикинде, где се 15. августа одржавају избори за Савет месних заједница.

ФОТО: Приватна архива

Страначки активисти су већ добили задатак да анимирају грађане да изађу на гласање, те се у Банатској Тополи грађанима деле флајери са фотографијама кадидата на ком јасно пише да их “подржавају Српска напредна странка и Савез војвођанских Мађара”.

Све то упркос Закону који јасно каже да политичке странке не смеју да се кандидују на изборима за Савете МЗ.

Уз колоритан летак, грађанима су као знак слатке пажње, дељене и разнобојне желе бомбоне у кутији у бојама срспке заставе, обогаћеној логом СНС и иницијалима АВ.

За сада није познато ко је произвођач овог деликатеса, али судећи по дизајну усклађен је са чарапама које су се делиле у осталим војвођанским општинама пред избиоре за Месне заједнице.

Но, упркос даровима, СНС је у Сечњу, Новом Саду и пар других градова ипак изгубила апсолутну власт. На овом најнижем нивоу локалне власти, су им се догодили грађани, односно независни кандидати који су однели гласове својих комшија.

ФОТО: Приватна архива

И припреме за изборе за савете Месне заједнице у Руменци, који су били расписани за 1. август, почеле су турском кафом.

Грађане ове варошице обилазили су активисти СНС са циљем да осугурају сигуран глас, а као додатну мотивацију деле врећице млевене кафе са логом СНС.