Прочитај ми чланак

МЛАЂАН: Битанга из Чипуљића лаже да ће Русију избацити из Уједињених нација

0

Покрет Ослобођење данас је најоштрије осудио одлуку режима у Београду да у УН гласа за резолуцију којом се осуђује специјална војна операција снага Руске Федерације у Украјини. Из овог покрета су саопштили да се ради о "срамном дану за историју Србије и српско-руских братских односа".

„Вучић је оваквим потезом осрамотио Србију и пљунуо на вековно пријатељство два народа. Управо у тим Уједињеним нацијама, Русија већ годинама штити Србију по питању резолуција о Косову, Сребреници, Републици Српској“, истиче лидер Ослобођења, Млађан Ђорђевић.

Он је додао да је сигуран да „велика већина Срба, не само у Србији него у региону и свуда у свету“, са гнушањем гледа на одлуку званичног Београда.

„Посебно осуђујем то што је Вучић подржао текст резолуције у којем се специјална операција руских снага лажљиво назива агресијом“, додаје Ђорђевић.

Према његовим речима, руске снаге се боре „не само против украјинских нациста“, већ и против, како је навео, добровољаца из многих балканских земаља, који су у прошлости нанели зло Србији.

„Чујемо извештаје да се међу украјинским снагама налазе добровољци из Хрватске и ветерани злочиначке ОВК“, каже председник Ослобођења.

Ђорђевић је такође указао да је „апсолутно неистинита“ тврдња Александра Вучића како је на помолу „избацивање Русије из Уједињених нација“.

„Таква иницијатива мора да дође из Савета безбедности, у коме сама Русија има вето. Дакле то је немогуће за извести, чуди ме да најбољи студент Правног факултета то не зна. Али индикативно је да управо Вучић глобално пласира ту идеју“, каже он.

Тиме се, како Ђорђевић наводи, председник Србије ставља на чело „глобалне русофобне хистерије“.

„Осим тога, сигуран сам да би Вучићу и његовим западним менторима одговарале УН без Русије, тада би могли лако да ураде све што су наумили на Балкану: да заокруже независност тзв. Косова и укину Републику Српску“, додаје лидер Ослобођења.

Ђорђевић наводи да су ово тешки тренуци за српски народ, јер има власт која „не може да издржи ни два дана дипломатског притиска“, већ се одмах окреће против „свог највећег савезника“.

„Ми као народ морамо да се одупремо овој срамној осуди братске Русије. Влада Србије мора одмах да повуче осуду Русије и да се више не прикључује оваквим антируским иницијативама Берлина и Вашингтона“, закључује Млађан Ђорђевић.