Прочитај ми чланак

МЛАДИЋ кордону полиције диктира афере власти: Слуге режима, јел вас срамота? ВИДEO

0

Један од момака који је вечерас протестовао у центру Београда против Вучићевог режима, џентлменским потезом упитао је полицајце да ли их је срамота да носе штитове и буду слуге режима - прочитао им је неколико афера власти у послењих неколико година.

– Руски шпијун, ПКБ, РТБ Бор, Јелена Марјановић, Београд на води, Главна железничка станица, Железнице Србије, Трг Републике, Косово, Лична карта, станови у Бугарској, кафана на Копаонику, Јутка, паљење куће новинара – рекао је он и наставио са читањем:

– Митровићев син, мала матура, мигранти, гондола, метро, јелка, одслужење војске за 15 дана, Дачићево коферче, ваљевска Грачаница, крађа беба… Ето, па ви то браните. На истој смо страни. А ви и даље стојите са вашим штитовима – казао је младић и изазвао аплаузе и поруке подршке окупљених.

Иако је списак био предугачак, напоменуо је да то није све, ни приближно.

А полиција је ћутала. Као и за време Слобе, а после промене режима ће рећи „Морали смо да бијемо народ, по наређењу“. Да ли су? Зар запослени не слуша наредбе само од газде који га плаћа, а полицију плаћа народ, као и политичаре. Народ им је свима газда који их „лебом храни“ од својих малих плата и високих пореских издатака, само што у бахатости увек забораве стару српску пословицу „не уједај руку која те храни“…