Прочитај ми чланак

Млади Шешељ открива: ЕУ тражи да прихватимо понижавајуће услове, на истоку је спас

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ је у Београду изјавио да се та странка залаже да Србија напусти преговоре о придруживању Европској унији и да успостави "чвршће везе" с Русијом и Кином, и окрене се и Евро-азијској унији.

Шешељ је новинарима у Скупштини Србије рекао да и „после 20 година непрекидног пута ка ЕУ интеграцијама, Србија данас није ништа ближе ЕУ него пре 20 година, а у медјувремену је морала да испуњава неке понижавајуће услове и да ради ствари које нису у нашем интересу, као што су сарадња с хашким Трибуналом и бриселски преговори“ с Косовом.

„У току епидемије показало се не само да нам ЕУ партнери нису помогли“ тврди он, „него и да су забранили извоз медицинске опреме. Тиме су послали снажну поруку шта о нама мисле и за шта нас сматрају“, оценио је Шешељ.

Он је рекао да су се, „с друге стране, Русија и Кина показале да су пријатељи“ и да „ваздушни мост хуманитарне помоћи са 11 авиона није стигао из Брисела него из Москве“.

Шешељ је рекао да власт није прихватила иницијативу СРС да се особљу Српско-руског хуманитарног центра у Нишу да дипломатски статус, нити да се сличан центар формира и у Војводини.

„Сматрамо да ЕУ неће више примати нове чланице, већ је најавила шта ће се дешавати са земљама на периферији Уније“, казао је Шешељ и додао да сматра да на то указује иницијатива ЕУ за јачање веза Србије, Северне Македоније и Албаније.