Прочитај ми чланак

МЛАДИ ИЗ УЖИЦА: Против Соње Лихт и НАТО лобиста!

0

Млади Ужичани су покренули протест против дебате која се одржава у Ужицу од стране Београдског фонда за политичку изузетност, чији је директор Соња Лихт. Дебата под именом „Србија и НАТО – партнери за безбедност“ се поред Новог Сада, одржава још и у Новом Пазару, Ужицу, Крагујевцу и Крушевцу.

По речима организатора дебате њен циљ је „да се организују озбиљне и свеобухватне дебате о сарадњи између Србије и НАТО савеза, као и последицама које ова сарадња производи на безбедност, политичку стабилност, економију, инвестиције и развој, као и јавну безбедност грађана на локалном нивоу“.

foto: vidovdan

 

У Новом Саду на дебати је учествовао Ћезаре Маринели, шеф НАТО Војне канцеларије за везу у Београду.

foto: vidovdan

 

Транспарентима и графитима млади Ужичани су изразили своје негодовање и протест против НАТО лобиста који промовишу сарадњу са НАТО пактом.

foto: vidovdan

 

Млади Ужичани су такође поручили учесницима дебате да су им транспарентима послали јасну поруку, са познатих локација града, шта мисле и о њима и НАТО пакту.

foto: vidovdan

 

– То није порука мржње већ порука која говори да млади нису и неће заборавити склоништа, бомбе, сирене, срушену пошту, родитеље и чланове родбине у униформама, страдале. Ако сте дошли са намером да нам држите лекције о сарадњи и партнерству, а не да се извините, положите венац код споменика страдалих Ужичана у рату ’99, да тражите опроштај од породица страдалих, онда нема нити може бити искреног партнерства и дијалога. То је наш став! А ви испричајте у празно шта имате, оправдајте паре од пројекта, па се вратите одакле сте дошли, јер сте дошли са погрешном намером. – поручују млади Ужичани.

foto: vidovdan