Прочитај ми чланак

Мишковић одбио да се причести у затвору

0

Мирослав Мишковић, ухапшени власник „Делте“, одбио је јуче, на Божић, да се причести и да прими благослов од попа.

Како тврди добро обавештени извор, православни свештеник јуче пре подне посетио је Централни затвор у Бачванској улици како би затвореници који славе Божић могли да се причесте и евентуално исповеде. Међутим, иако је пред Божић постио једући искључиво поврће и воће, најславнији затвореник Бачванске није хтео да прими попа!

– И Мишковићу је, као и осталима, понуђена могућност да приме свету тајну причести и поразговарају са свештеником, али он је рекао да то не жели. Зашто је одбио разговор с попом, не знамо, једноставно – није хтео ни да прича о томе. Ипак, и он је Божић прославио и обележио свечаном трпезом. Из „Делтиног“ ресторана „Делтино“ јуче му је достављена храна – његово уобичајено поврће, али овог пута месом.

Уместо разговора с попом, Мишковић је на Божић изашао у кратку шетњу у затворском дворишту, протегао ноге на пола сата и затим се вратио у ћелију. Остатак дана провео је у ћелији са својим сапатником Јожефом Касом.

Подсетимо, Мирослав Мишковић ухапшен је, заједно са сином Марком, 12. децембра 2012. због малверзација у приватизацији путарских фирми. Мишковић је преко својих адвоката нудио невероватних 19 милиона евра јемства како би празнике дочекао на слободи, али му је тај захтев одбијен.

Живео на поврћу и љутим папричицама

Како је Курир писао, Мишковић се уредно придржавао божићног поста. Иако му је дозвољено да из ресторана наручује шта год хоће, власник „Делте“ протеклих двадесетак дана живео је на посној храни – грилованом поврћу и обавезним љутим папричицама.

 

(Курир)