Прочитај ми чланак

МИША ВАЦИЋ прети протеривањем „домаћих издајника“ из Бујановца

0

Миша Вацић, лидер Српске деснице, запретио је протеривањем Срба који учествују у локалној власти у Бујановцу, називајући их наводним Србима, објавиле су Јужне вести позивајући се на портал Бујановачке.

Претње протеривањем и увреде представницима Срба у локалним институцијама у Бујановцу, Вацић је изнео у среду на оснивачкој скупштини локалног одбора странке. Према његовој оцени, највећи проблем у Бујановцу су „домаћи издајници који шурују са Шиптарима“ и они ће, како је рекао, „бити расељени зато што другима уништавају животе, али и ако буду спутавали Српску десницу“, преносе Јужне вести.

(Фото: Јутјуб)

„Ако треба из свих градова где постоји Српска десница довешћемо најзајебаније људе да раселимо ове који вам уништавају животе, али прво покушајмо демократски“, казао је Вацић.

Он сматра да не треба да постоје Срби који су спремни да иду против своје државе, тако што праве власт са сепаратистима.

„Доћи ће људи, ако треба блокираћемо цео град против оних који корупцијом уништавају ваше место. Долазићу овде док их не отерамо“, преносе Бујановачке говор Мише Вацића.

Он сматра да су људи у Бујановцу уплашени јер „влада анти-људска опција“ и обећава да ће локалним Србима у власти „блокирати све у животу“ уколико дирну било кога и покушају да спутају рад Српске деснице.

Увреде Вацића посебно су се односиле на Богољуба Томића, директора Дуванске индрустије Бујановац, кога је назвао такозваним привредником, паразитом и једним од оних који су паразитирајући на леђима великих друштвених предузећа сада постали директори тих предузећа.

Вацић је рекао и да је Српска десница за дијалог са лојалним Албанцима, који поштују Србију и да ће њима увек пружити руку.

Уредник Бујановачких Никола Лазић каже да је зачуђен поступком појединаца из Бујановца који су приступили Српској десници. Вацићев говор оцењује као запаљив и опасан.

„Срби и Албанци су комшије. А овакве варнице могу да доведу до пламена. Са друге стране веома ме радују коментари Бујанчана на друштвеним мрежама, у којима они апсолутно осуђују и ограђују се од онога што Вацић говори“, истиче Лазић и додаје да се нада да ће због овога реаговати надлежно тужилаштво и полиција.

Странка Мише Вацића раније је основала одборе у Лебану, Бојнику и Медвеђи, а Врање је први град у Србији где они и учествују у власти.