Прочитај ми чланак

Министарка Михајловић: Цецина песма „Црвено“ није по закону

0

zorana Mihajlovic

Министарка Зорана Михајловић, која учествује у расправи о безбедности младих у саобраћају, рекла да на све спотове наших естрадних уметника који говоре о брзој вожњи, непоштовању саобраћајних прописа и слично, треба ставити знак упозорења.

Водитељка Оливера Ковачевић запитала да ли ће емитери бити кажњени ако пусте Цецину песму „Црвено„, Ивана Гавриловића песму „200 на сат“ или неку са сличном поруком.

„Неће бити кажњени, али треба ставити упозорење. Треба написати да песма није по закону безбедности саобраћаја и да угрожава живот људи“, рекла је министарка Михајловић у емисији „Да можда не“.

Дамир Окановић, директор за безбедност саобраћаја, рекао је да заједничким снагама са медијима могу да се постигну резултати како би закон био што бољи.

Дискутовало се и о томе да ли полиција реагује када у медијима прочита да познате личности пролазе кроз црвено светло, као и на спотове које пласирају.

Сви су се сложили да сцене које се могу видети у спотовима наших естрадних личности, као што су улазак у ауто са алкохолом у руци треба забранити.

(Курир)