Прочитај ми чланак

МИНИСТАР БЕЗБЕДНОСТИ БиХ: Додик ради на рушењу Вучића

0

Министар безбедности БиХ Драган Мектић тврди да на рушењу премијера Србије Aлександра Вучића свесно раде из кабинета Милорада Додика.

Он је навео и да за то поседује и материјалне доказе.

„Имам доказе за то. То говорим три-четири пута, чак сам намерно говорио у ударном термину не би ли неко реаговао. Материјалне доказе смо на одређен начин проследили институцијама власти у Србији“, рекао је Мектић у Прешингу на регионалној тв Н1.

На питање да ли премијер Србије зна за те доказе, Мектић је рекао да има повратну информацију да је Вучић упознат.

„Онај коме смо дали је у обавези да даје разне врсте обавештајних информација Вучићу“, казао је Мектић.

„Имам повратну информацију да Вучић то зна. Такође, имам сазнања да је реаговао тако да му је било несхватљиво да се неко може понашати на такав начин изван Србије према институцијама власти у Србији“, одговорио је Мектић.

Додиков кабинет одбацује тврдње да ради на рушењу Вучића

Кабинет председника РС Милорада Додика одбацио је тврдње Драгана Мектића да из тог кабинета „свесно раде на рушењу премијера Србије Aлександра Вучића“.

„Најоштрије одбацујемо и демантујемо неистине које је на рачун кабинета председника Милорада Додика изнио министар безбедности БиХ Драган Мектић у емисији ‘Пресинг’ Н1 телевизије“, поручено је из кабинета председника РС.

Како се наводи у саопштењу, министар безбедности БиХ Мектић већ дуже времена „неистинама и подметањима дезинформише јавност и безуспешно покушава да дестабилизује добре односе између Додика и Вучића“.

Из кабинета подсећају да Мектић још никада није саопштио ко је пре две године у Сребреници покушао линчовати премијера Србије и докле је стигла истрага о томе.

„То је, превасходно, био његов задатак, а не да се бави тенденциозним подметањима која немају никакве везе са реалношћу“, поручили су из кабинета Милорада Додика.