Прочитај ми чланак

Милу одређено задржавање, осумњичен за стварање крими организације и шверц дроге

0

Председник Општине Будва Мило Божовић ухапшен је у својој кући по налогу Специјалног тужилаштва у четвртак у зору око 4.30.

Одређено му је задржавање до 72 сата након саслушања у Специјалном државном тужилаштву (СДТ).

Он је раније данас приведен у просторије Специјалног полицијског одељења (СПО).

„По налогу државног тужиоца упућеног у Специјално државно тужилаштво, Специјално полицијско одељење је лишило слободе председника општине Будва М. Б., јер постоје основи сумње да је учинио кривично дело стварање криминалне организације и три кривична дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога“, саопштио је државни тужилац Вукас Радоњић.

Адвокат Божовића је казао да није добио одобрење да види свог клијента у просторијама СПО.

„Није ми омогућено да га видим, не знам шта му се ставља на терет“, рекао је адвокат Мироје Јовановић и констатовао да је ухапшен погрешан Мило.

„Као бранилац, нисам упознат са наводима и чињеницама које му се стављају на терет… Ово је део неких, чини се, политичких игара, али у наредним данима ћемо вероватно имати више одговора“, рекао је Јовановић.

Ухапшен у породичној кући, претресли и његов кабинет

Божовић је ухапшен у својој породичној кући у центру Будве, а припадници СПО извршили су претрес.

Након тога је извршен претрес његовог кабинета у згради Општине.

Након што су изузели доказе, полицијски аутомобил је напустио двориште породичне куће Божовића.

„По налогу Специјалног државног тужилаштва, уз подршку и помоћ Агенције Европске уније за сарадњу и спровођење закона – Еуропол, Специјално полицијско одељење, уз логистичку и оперативну помоћ Противтерористичке јединице полиције, предузима мере и радње у оквиру увиђаја у два кривична предмета. О евентуалном лишењу слободе одређених лица и резултатима мера и радњи које су у току, јавност ће бити благовремено обавештена“, казао је државни тужилац и портпарол Вукас Радоњић.

Из Кабинета председника Општине Будва раније данас су тврдили да Божовић није ухапшен, већ да је Тужилаштво позвало на саслушање.

Према сазнањима „Вијести“, хапшења су почела јутрос у четири сата у Будви, Цетињу и Подгорици.

Ко је Божовић?

Божовић је председник Општине Будва, а на функцији менаџера те Општине био је у периоду од 10. јануара 2017. до 13. октобра 2020. године.

На парламентарним изборима 30. августа 2020. године, изабран је за посланика у Скупштини Црне Горе.

Као посланик, био је члан Одбора за међународне односе и исељенике, члан Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање и заменик члана Сталне делегације при Интерпарламентарној унији (ИПУ).

Претходно, од 2005. до 2020. године, биран је за одборника у Скупштини Општине Будва.