Прочитај ми чланак

МИЛОВЕ „патриоте“ се окупљају на улицама Подгорице /ВИДЕО/

0

На улицама Подгорице је почело окупљање грађана који носе црногорске државне заставе, а главно место вечерашњег окупљања – Трг независности, још увек није попуњен.

Окупљање је заказано за 19 часова, а најавиле су га, како себе називају црногорске патриотске организације, без навођења ниједног имена нити конкретне организације која стоји иза скупа, преносе „Вијести“.

Приметно је присуство полиције у цивилу и униформама.

На Тргу је више десетина грађана, а већи број њих је у локалима у Његошевој улици.

„Вијестима“ из Управе полиције данима не одговарају на питање да ли је скуп у Подгорици пријављен.

Такође, није одговорено на питање да ли је одобрен и ко је пријавио скуп. На главном градском тргу је постављена бина, а новинар РТЦГ Небојша Шофранац је најавио да ће водити програм на митингу.

„Вијестима“ није одговорено ни да ли ће полиција, евентуално, како су то урадили пре две седмице, блокирати улазе у Подгорицу.

Овај медиј наводи и да је из других градова Црне Горе данас ка Подгорици на митинг кренуло између шест и седам хиљада људи, углавном приватним аутомобилима, али и аутобусима.

Тада је саопштено да су то урадили због спречавања ширења заразне болести.

Организатори скупа, како себе називају, црногорске патриотске организације, поручиле су да ће се на вечерашњем скупу видети „господска, патриотска, европска Црна Гора“.

ДПС је раније са својих званичних страница на друштвеним мрежама најављивао догађај, али су појаснили да нису организатори.