Прочитај ми чланак

Милош Јовановић предложио план опозиционог деловања против Вучићевог режима

0

Председник Нове Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да је та коалиција припремила план опозиционог деловања за наредни период који ће бити предат представницима коалиције Србија против насиља, саопштено је данас из те странке.

Јовановић је раније у сјајном интервјуу за Србин.инфо, а сада и за Нова С истакао да нацрт опозиционог деловања представља две опције – шта опозиција да ради ако се избори у Београду понове, а шта да ради ако се не понове.

“У случају понављања избора морамо да видимо под којим условима излазимо. Морамо дефинисати услове, што значи пречишћавање бирачког списка пред нове изборе, равноправне медије и то поставити као минимум за излазак. Ако не, шта онда радимо, и ми имамо спреман план за то и то ћемо предати колегама из СПН”, додао је председник Новог ДСС.

Јовановић је рекао да је Нови ДСС странка која расте, која је чврста и постојана у својим ставовима и одлучна да мења власт СНС на сваком нивоу. Он је казао да су представници коалиције НАДА одржали састанак са представницима коалиције Србија против насиља и да ће бити и нових састанака.

“Не желим да проћердамо енергију као што је остатак опозиције учинио 2017. године на протестима и прошле године на протестима. Сада се боримо за равноправне изборне услове и изборе или ако власт то не дозволи онда се прави атмосфера која може да доведе 100,000 људи на улицу”, закључио је Јовановић.

Говорећи о могућем поновном увођењу војног рока, председник Новог ДСС је казао да је та странка пре више година покренула такву иницијативу и да је то нешто што ће Србија морати да уради.

Он је подсетио да су и неке друге европске државе, попут Шведске 2017. године вратиле војни рок.

„То представља јачање наше одбрамбене способности а значајно је и као функција одвраћања која свака војска мора да има. Ако сте слаби и тако вас перцепирају онда је мир угрожен“, додао је Јовановић и додао да је снажна војска пут ка миру.

Лидер Новог ДСС је, међутим, оценио да је сада предложени војни рок од 100 до 120, колико би трајао, прекратак период и да би оптимално било шест месеци за обичне јединице, а 12 за специјалне јединице.

Јовановић се заложио и за измену закона по коме би и државни функционери и министри у случају опасности за државу били позивани у војне јединице, док би их према новим законским решењима мењали држави секретари и друга постављена лица.