Прочитај ми чланак

МИЛО: Закон неће бити повучен, Вучићу сам објаснио о чему се ради

0

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да предлог Закона о слободи вероисповести и положају верских заједница неће бти повучен, и да је темељно разматран, као и да у је о њему разговарано са свим заинтересованим странама. Рекао је да је са председником Вучићем разговарао о овом закону.

Ђукановић је казао и да није било прилике за детаљнију размену аргумената.

Screenshot

„Његово интересовање сам пријатељски и добонамерно разумео, као интересовање човека који води суседну државу о томе шта се догађа у Цној Гори. Казао сам му шта је поента тог закона и шта су нормативне процедуре које тај закон покушава да утемељи“, објаснио је.

На питање како је Вучић реаговао, црногорски председник је рекао да нису водили полемику.

„Разумео сам да веровтно има одређених резерви и недоумица“, додао је.

Рекао је и да се нада да тензије у вези са предлогом контроверзног закона „не могу да оду далеко“.

Додао је да разуме да када се доносе закони не може да се погоди „баш свачији интерес“.

Рекао је и да је регионална јавност заинересвана.

„Али јасна је надлежност. Као што смо ми заинтересовани шта се дешава у Босни, и на Косову, и у Србији, али тамо не показујемо никакву иницијативу да та питања уредимо“, истакао је Ђукановић.

Коментарисао је и изјаву председника Вучића да је Црногорска православна црква де факто и де јуре била самостална и пре осамостаљења Црне Горе.

„Не мисим да је Вучић рекао ништа тенденциозно, ништа што би требао да буде на штету или у корист било кога у Црној Гори. Верујем да је покушао да интерпретира нешто што су чињенице“, рекао је Ђукановић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!