Прочитај ми чланак

МИЛО-ВУЧИЋ бизнис: Закупац Св. Стефана пребацује паре из ЦГ у Бгд на води!

0

Грчки бизнисмен Петрос Статис изјавио је да Аман одлази из Црне Горе и најавио продају тамошње Универзал Капитал банке и покретање новог бизниса у Србији.

Статис је власник компаније „Адријатик пропертиз“ (Adriatic Proprties), која је закупац Светог Стефана.

Фото: Pixabay

Статис је у интервјуу за тв А1 потврдио да је њихов оператер, Аман, решио да затвори пословање на Светом Стефану за ово лето, нагласивши да је одлука о томе да тамо више не може да се послује била Аманова а не његова.

„Ово је штета за мене, финансијски, и зато, као и за сваки међународни уговор, постоји арбитража, у овом случају са седиштем у Лондону, и тамо ћемо видети ко је у праву“, додао је он.

Оцењујући да „изгледа да Црна Гора не може да подржи овакву инвестицију“, Статис је нагласио да му је жао због тога и да сматра да је то велика грешка не само према њему као инвеститору, већ и за земљу и за народ Црне Горе, преноси портал Инвеститор.

Такође је најавио да планира да покрене бизнис у главном граду Србије.

„Ја сам из балканске земље, тако да се осећам сјајно на целом Балкану. Али морам да кажем да је развој Београда заиста врло, врло импресиван. И овај нови пројекат “Београд на води“ који сам видео, и у коме желим да учествујем, све то заједно мислим да иде у заиста добром правцу. Ту је и стабилност, што је важно“, рекао је он.

Планира да уради нешто ново у Београду, нада се врло брзо. „Биће луксузан ресторан“, каже, али није желео више да открива.

Статис је навео да се више не осећа добродошлим у Црној Гори јер, како је објаснио, не осећа никакво поштовање већ дуже време.

Грчки бизнисмен је навео и да ће продати Универзал Капитал банку у Црној Гори Италијанима.

Одговарајући на питање да ли је председник Црне Горе Мило Ðукановић његов пословни партнер у инвестицијама у Црној Гори или негде друго одговорио је одрично. Према његовим речима, Ðукановић подржава пројекат Свети Стефан, који је, сматра Статис, најпрестижнији пројекат у Црној Гори и не само ту.