Прочитај ми чланак

Мило плаћа дијаспори 250 евра глас!

0

Портал "Бошњаци" објавио је спискове бирача из дијаспоре које је ДПС звао или планира да зове да дођу да гласају на изборима у недељу, а четворо њих потврдило је "Вијестима" да су их из ДПС контактирали, док је двоје потврдило да им је из те партије обећано плаћање путних трошкова уколико дођу да гласају.

milo-dukanovic-i-cg-grb

Зијад Шкријељ, који живи у Француској, казао је „Вијестима“ да га је звао Изет Шкријељ, члан месног одбора ДПС у Петњици, и обећао му 250 евра за путне трошкове.

– Јесу, звали су ме. Изет Шкријељ, он је за то. Иначе, ако сносе путне трошкове, није проблем, ја ћу да дођем да гласам, ако не, онда нећу. Рекли су, али све се мења, све је могуц́е у Црној Гори. Он је мени рекао, да није проблем, да се трошкови сносе, ако је тако, ја ћу доћи једно недељу дана – рекао је Зијад Шкријељ.

Ерна Личина из Словеније рекла је да су је звали из ДПС и рекли јој да ће јој дати новац уколико дође да гласа. Харија Растодер, која живи у Швајцарској, рекла је да су њеној брац́и рекли да дођу, да ц́е и она доћи, да ће платити карту и да не зна да ли ће јој неко дати новац кад дође у Црну Гору.

Портал „Бошњаци“ објавио је спискове са именима неколико стотина бирача из дијаспоре у којима су и њихови матични бројеви и бројеви телефона. Имена у списковима означавана су црвеном, плавом и зеленом бојом, док поред појединих имена пише и „стигао“, а поред неких „не“.

Објављен је и списак са „координаторима“ за села, који су задужени да зову одређене људе.

На порталу „Бошњаци“ наводи се да је црногорска власт одредила подобне координаторе у свим местима са бошњачком популацијом, али и по целој дијаспори, који „уходе и пресрец́у грађане“, посебно у Луксембургу.