Прочитај ми чланак

Милан Кркобабић: Боримо се за хлеб, достојанство и правду

0

aleksandar-vucic-milan-krkobabic

Београд — За председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) изабран је данас досадашњи заменик те странке Милан Кркобабић.

Како је наведено у саопштењу те странке, Кркобабић је изабран за председника на предлог 170 општинских одбора.

У радном делу Скупштине извршен је избор органа партије, а са Скупштине је послата порука свим члановима да ће ПУПС наставити да штити интересе пензионера Србије и да ће се борити за заштиту најугроженијих, уз пуно разумевања за тренутну економску ситуацију у земљи.

У присуству 873 делегата, одржана је Трећа редовна скупштина ПУПС-а, а свечаном делу Скупштине присуствовали су председник Социјалистичке партије Србије и члан председништва СПС, Ивица Дачић и Александар Антић, као и председник Јединствене Србије Драган Марковић.

Скупштини су присуствовале делегације регионалних партија истог политичког опредељења, заштите интереса пензионера и социјалног прогреса, парламентарне партије ДЕСуС из Словеније, парламентарне партије ХСУ из Хрватске и Партије уједињених пензионера Републике Српске.

Београд — Једини кандидат за председника ПУПС Милан Кркобабић поручио је да се та странка бори хлеб, достојанство и правда и да није кочничар напретка земље.

Кркобабић је на редовној скупштини ПУПС-а рекао да цлијеве могу да остваре само под условом да остану одани својој мисли, коалиционим партнерима и свом народу и држави.

Кркобабић је навео да се „данас дефинише наставак пута започет пре девет година“.

Он је навео да се идуће заокружује циклус од 10 година где се од мале непрепознатљиве партије „дочекане са подсмехом“ без финансијске, медијске, иностране и „оне много битније“ од домаћих фактора подршке уз чврсту идеју како сачувати и посешити социјално економски положај пензионера услспо на велика врата у парламент.

Кркобабић је подвукао да су они ту, а да у парламенту нема њихових „пријатеља“ Млађана Динкића и Чедомира Јовановића истакавши да није довољно живети у виртуелном свету већ реалан живот што они из ПУПС-а и чине.

На критике које се могу чути да их неки карактеришу кочничарима Кркокабић је запитао како они могу да буду кочничари јер је управо њима кључни интерес да се отварају нова радна места јер само тако може да се пуни пензиони фонд.

Кркобабић је додао и да они подржавају и стране и домаће инвеститоре.

Он је додао да ПУПС схвата економску ситуацију и подвукао да када су подржали владу нису тражили ништа а да је то ништа уствари све, хлеб, достојанство и правда.

„То је оно што већина пензионера подржава и на чему инсистира. Гласајући за ту идеју гласају за себе и сигурну и редовну пензију не да би били неко и нешто јер већ су билио неко и нешто“ рекао је Кркобабић.

Како је навео у ПУПС-у подржавају и радује их храброст председника владе Александра Вучића да у овој економској ситуацији и каже да ћемо покушати да учинимо све у нашој моћи да оживимо привреду, сузбијемо сиву економију, да се исцрпе све друге могућности како се не би дирало у пензије.

„То је поштен став и поштена подршка – нема калкулација“ рекао је Кркобабић који је додао и да се чупо са премијером који им је пожело срећан и успешан рад.

Он је додао да у сусрет променама која се дешавају у 21 веку ПУПС мора ићи под једним условом, да буде одан својем циљу и мисли, коалиционим партнерима и народу и држави.

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да СПС, ПУПС и ЈС није ујединило то што су пријатељи него заједничка идеја да Србија буде праведнија у социјалном смислу истичући да ће то остати и даље мотив заједништва.

Указујући да је жалостан јер по први пут нема Јована Кркобабића он је подсетио да су СПС и ПУПС пре седам година направили први споразум о сарадњи којима се касније придружила и Јединствена Србија те да је то била коалиција којој нису давали велике шансе на политичкој сцени.

“Улога наше коалиције у садашњој влади је управо усмерена ка томе да ставовима укажемо своје виђење одређених проблема који су пре свега финансијске природе, а везани су директно за програм економског опоравка и развоја“, рекао је Дачић додајући да треба да воде мудру политику и предузимају мере које нарад од њих очекује.

Он је навео да морају да траже нове моделитете присуства на политичкој сцени у условима када се политичке сцена променила и када су неке странке збрисане са сцене, а једна странка има апсолутну већину.

“Важно је да будемо конструктивни део владајуће већине и да дајемо предлоге и обављамо на најбољи начин наше функције“, рекао је Дачић додајући да не жели да прича о Видовдану јер је везан за неке тешке теме, искушења, мучења.

Подсећујући да данас ПУПС бира свог председника, лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је данас велики дан у историји српског народа и Србије, али и ПУПС-а који бира “најуспешнијег менаџера за председника партије – Милана Кркобабића који је најуспешнији директор свих јавних предузећа последњих 20 година“.

Присећајући се и досадашњег председника те странке Јован Кркобабић, Марковић је истакао да је он био отац нације од кога се много научило и који је са Дачићем одвео Србију у Европу.

Он је истакао и да верује да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС дуго трајати.

“Увек смо се борили да програм који смо обећавали у кампањи реализујемо. Нећемо никада одступити од програма и принципа који смо обећали грађанима“, поручио је Марковић.

Члановима ПУПС-а обратио се и функционер СПС Александар Антић, као и представници блиских партија из региона, парламентарне странке ДЕСУС из Словеније, парламентарне странке ХСУ из Хрватске и представници Партије уједињених пензионера из републике Српске.

На Скупштини ПУПС-а требало би да буде изабран нови председник и органи те странке, а кандидат за председника је Милан Кркобабић, досадашњи заменик председника.

(Танјуг)