Прочитај ми чланак

Милан Кнежевић: Мило је НАТО авионом одлетео за Брисел и однео им све војне тајне!

0

Пензионисани генерал-пуковник Војске Југославије Владимир Лазаревић тврди да је црногорски режим на чијем је челу био Мило Ђукановић направио велеиздају током НАТО бомбардовања 1999. године.

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, каже у разговору за Курир да је то о чему говори Лазаревић постало једна од најсрамнијих страница у историји Црне Горе.

– Управо је Ђукановић у октобру ’98. гласао да се наша тада заједничка држава брани свим расположивим средствима против НАТО агресије, а онда, пошто је почела, НАТО авионом одлетео за Брисел и као члан Врховног савета одбране однео све војне тајне Алијанси, са којом смо били у рату. Ово је био један незабележен чин велеиздаје, због којег је Ђукановић требало да одговора пред судовима наше државе. Никад ми неће бити јасно због чега није ухапшен након повратка из Брисела – каже Кнежевић и додаје:

– Касније је он користио наратив да је одласком у Брисел поштедео Црну Гору, страдање цивила и уништења инфраструктуре, а држава је процентуално имала веће губитке и по броју жртава и уништеној инфраструктури него Србија. Претварајући велеиздају у патриотски чин, Ђукановић је, у ствари, заокружио стандард забадања ножа Србији, који је континуирано забадао од дана бомбардовања све досад.