Прочитај ми чланак

Михаиловић:ПОКС није против изградње цркве на Лиману, то је још једна Вучићева лаж

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије демантује наводе председника Србије, изречене синоћ на гостовању на једној ТВ, да је наша странка против изградње цркве у Новом Саду, на Лиману.

„У маниру свог духовног оца и политичког учитеља, Војислава Шешеља, Александар Вучић изнесе лаж на коју немате прилику ни могућност да одговорите и онда полемише о томе сам са собом. Нека одговори где је то чуо или видео став наше странке или било ког нашег функционера да смо против изградње било ког верског објекта. Ми јесмо за изградњу цркве у делу Новог Сада, који броји преко 30.000 људи, а нема ни један верски објекат, али изражавамо сумњу да је локалитет одмах уз највећу градску плажу добро решење, јер ће се поред порте цркве сваки дан шетати хиљаде обнажених људи у папучама“, истиче председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

Он сматра да би било боље да се нађе нека друга локација на Лиману за изградњу цркве, а ту коју су предвидели искористити за спомен таблу посвећену жртвама злочина мађарских фашиста над Србима у Другом светском рату.

„Подучен од Војислава Шешеља, Вучић све лидере опозиције називао је и раније лоповима, а мене синоћ највећим од свих у Београду. С обзиром да влада већ дванаест година са свим полугама моћи и да је поставио своје људе и контролише рад полиције, тужилаштва и судства, нека одговори на питање зашто никакав поступак против мене није покренут, ако сам на било који начин прекршио закон. Или у овој држави не функционишу интситуције захваљујући Александру Вучићу који их је разорио, или је он лажов, преварант и манипулатор који је превазишао и свог учитеља. Истина је и једно и друго“, наводи Михаиловић.