Прочитај ми чланак

Медведев и на Калемегдану, планирано обраћање у парламенту

0

Згуснут распоред током суботње посете Србији председника Владе Русије

ПРЕМИЈЕР Русије Дмитриј Медведев долази у петак у једнодневну посету Србији приликом које ће разговарати са нашим државним врхом, присуствовати Приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“, говорити у парламенту, положити венце на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“ на Калемегдану…

Фото: © Sputnik/ Дмитриј Астахов

Други човек Русије стиже у Београд поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда 20. октобра 1944. Он ће у друштву председника Александра Вучића присуствовати свечаној академији у част страдалих, где ће бити приказан филм о заједничкој борби два народа у Другом светском рату.

Медведев у Београд долази у тренутку када се у причу о решавању косовског питања активније укључио Вашингтон, именовањем специјалног америчког изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела. Очекује се да председик Владе Русије потврди чврсту подршку Москве очувању територијалног интегритета Србије. Ова тема сигурно ће доминирати приликом тет-а-тет разговора са премијерком Аном Брнабић и првим човеком Србије Вучићем.

Баш као и пре десет година, када се као председник Русије обратио посланицима, Медведев ће на посебној седници парламента, у присуству државног врха Србије и дипломатског кора, поново одржати говор. Приликом обраћања пре деценију, он је говорио о храбром отпору фашизму, који нису пружиле ни многољудније земље.

У плану посете је и полагање венаца на Спомен-гробљу ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу. Медведев ће цвеће за пале борце оставити и на монументу на Калемегдану, а затим ће поздравити и грађане.

У делегацији Русије су и министри који ће са колегама из Србије потписати споразуме.

ХОР „АЛЕКСАНДРОВ“ НА ТРГУ

АНСАМБЛ Црвене армије „Александров“ одржаће 20. октобра у Београду свечани концерт поводом 75-годишњице ослобођења престонице. Чувени оркестар наступиће на Тргу републике у 12.30. Концерт се одржава под покровитељством председника Србије.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!