Прочитај ми чланак

МЕДОЈЕВИЋ: Пацоли понизио Црну Гору, нормална Влада би повукла признање Косова

0

Јуче смо присуствовали једном великом, невиђеном државном понижењу од стране министра спољних послова Косова* Бeџета Пацолија.

Оно што би нормални министар спољних послова и нормална Влада Црне Горе урадила било би да повуче признање државе Косово*, да се амбасадору Косова* каже да је persona non grata у Црној Гори и да му се да рок од 24 сата да напусти Црну Гору, те да се одмах повуче амбасадор Црне Горе са Косова*, казао је данас на конференцији за штампу лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић и нагласио да ни један педаљ територије Црне Горе ДФ неће дати без борбе.

„Ради се антидржавној, антицрногорској политици, једне уцијењене владе ДПС-а, која своје кључне стратешке одлуке доноси не из угла интереса државе и грађана Црне Горе, поштујући Устав и штитећи виталне интересе, него често на бази геостратешких интереса других држава,“ напоменуо је Медојевић и истакао:
„Однос старе државе Црне Горе и државе која је настала нелегитимном сецесијом од стране новонастале државе Косово мислимо да је ушао у опасну и критичну фазу.“

Пацоли у главном граду Црне Горе изјавио да не признаје државу Црну Гору

Он је појаснио да је Влада Црне Горе је признала државу Косово*, парламент ратификовао документ о демакрацији граница са Косовом* али да парламент Косова* није ратификовао документ о демаркацији граница, те да тиме држава Косово* није признала ни државу Црну Гору.

„Идеологија, снага и политика Демократског фронта представља снажно одвраћање од свих оних великодржавних, националистичких екстремних политика и идеологија које имају амбиције према дјеловима црногорске територије,“ казао је лидер ПзП-а и нагласио:

„Јуче смо присуствовали једном великом, невиђеном државном понижењу од стране министра спољних послова Косова* Беџета Пацолија, човјека за којег се сумњичи да се ради о међународном криминалцу, да финансира и лобира идеју Велике Албаније.

Он је јуче дошао у главни град Црне Горе и рекао да не признаје државу Црну Гору. То је огромно понижење за државу Црну Гору и још један доказ да је ова Влада и ова власт уцијењена, марионетска, и да када су у питању тренуци, да се замјери геостратешким интересима САД у корист интереса наше државе, наша власт – и она предвођена Ђукановићем и ова предвођена Марковићем за то немају политичку снагу.“

Ни педаљ територије Црне Горе нећемо дати без борбе

„Црна Гора треба патриотску владу. Владу која ће рећи: ‘Ни педаљ територије Црне Горе нећемо дати ниједној држави без борбе’,“ истакао је Медојевић, напоменувши да је идеологија ДФ-а национално помирење.

Он је нагласио да је министар спољних послова државе Црне Горе, Срђан Дармановић, стари сарадник службе државне безбједности из времена комунизма те стари сарадник и репрезент интереса САД-а.

„Ово што је он јуче урадио ниједан министар спољних послова једне суверене државе не би урадио: да примите у госте министра спољних послова друге државе који вам у брк каже да вам не признаје границе.

Оно што би нормални министар и нормална Влада урадила је да повуче признање државе Косово*, да министар спољних послова позове амбасадора Косова* и да му каже да је persona non grata у Црној Гори, да му да рок од 24 сата да напусти Црну Гору, и да одмах повуче амбасадора Црне Горе са Косова*,“ казао је функционер ДФ-а и напоменуо:

„Без обзира која косовска политичка опција има већину у парламенту Косова* очигледно је да они не признају границе државе Црне Горе.“

Медојевић је истакао да је политика ДФ-а политика очувања Црне Горе те да је сад да је ДФ патриотска огранизација.

„Ова власт је фактички предала Превлаку – за узврат из Хрватске нико не потеже питање ратних злочина. Ова власт признаје афинитете Косова *и великоалбанских екстремиста да угрожавају и територијални интегритет Црне Горе,“ казао је лидер ПзП-а.

Косово* – привремено окупирана јужна српска покрајина