Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: За 30 ухапшених на северу Косова одређен притвор од 30 дана

0

Ухапшеним полицајцима и једном броју ухапшених цивила у акцији Специјалних јединица полиције РОСУ на северу Косова 28. маја, одређен је притвор у трајању од 30 дана, јавила је Радио Слободна Европа.

То је радију потврдио један од бранилаца притворених, адвокат Небојша Влајић.

Он је за портал Коссев рекао да је Основни суд у Приштини на предлог тужилаштва данас донео решење о одредјивању притвора за 30 лица медју којима је 16 Албанаца, 11 Срба и 3 Бошњака.

„И полицајцима и цивилима је одређен притвор до 30 дана са могућношћу да буде продужен након тога. Одбрана има рок за жалбу 24 сата и ми ћемо изјавити жалбе у понедељак“ додао је Влајић.

Током ове акције притворено је 19 полицијских службеника од којих 11 српске, 4 албанске и 4 бошњачке националности. Јуче су ухапшена још три припадника полиције.

Сви су они суспендовани. Ухапшено је и десет грађана који су ометали спровођење полицијске акције, од којих је шесторо одлуком судије у Северној Митровици у среду пуштено да се брани са слободе.

Портпарол и тужилац Специјалног тужилаштва Косова Суљ Хођа рекао је да су истражне радње против осумњичених особа започете у априлу прошле године и да је у међувремену саслушан већи број сведока како би се сакупиле чињенице и докази за кривична дела злоупотребе положаја, организованог криминала, кријумчарења, узимања и давања мита и слично.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!