Прочитај ми чланак

Медији: СНС и СПС заједно наступају на изборима у Београду

0

Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС) наступиће заједно на наредним изборима у Београду, сазнаје Нова.рс.

Како сазнајемо, оно што се претходних дана спекулисало и помињало реална могућност, сада је и потврђено званично.

Њихова сарадња је и званично потврђена и биће на једној, заједничкој листи на изборима у Београду.

Подсећамо, Нова.рс је још у јануару писала да се СНС и СПС припремају за изборе и да би могли заједно да наступе на изборима. Тада смо ексклузивно објавили да су припреме већ почеле и да се тада помињала могућност да нови избори буду на пролеће.

Јуче је лидер СПС Ивица Дачић рекао да су спрени да разговарају о заједничком наступу са СНС на изборима у Београду.

„„Разговараћемо међусобно око тога како ће се наступити на изборима. Ја сам и раније говорио да би евентуално у случају укрупњивања опозиционалних странака и опозиционалних блокова требало можда размишљати о неком заједничком наступу. Тако да ми смо спремни да разговарамо и о том неком заједничком наступу на градским изборима и на овим локалним изборима који након тога следе“, изјавио је Дачић.

Подсетимо, ни из трећег пута није конституисана Скупштина града Београда, па ће се ићи на нове изборе. Осим председавајућег Томе Филе, на седници није се појавио нико из СНС и СПС, а уочи седнице у холу Скупштине града окупили су се представници коалиција „Србија против насиља“ и НАДА.