Прочитај ми чланак

Марсенић (Нови ДСС): Чим је Вучић почео да србује, спрема нам нову издају – у РС!

0

Највише се плашим када Вучић крене да србује. Радио је то на Космету, па лове наше људе као зечеве. Сада то ради у Републици Српској, а Косово више и не помиње. Нема више лажи, све маске су пале. Следећа је Република Српска да буде пуштена низ воду. РС се брани на Космету.

Ово поручује потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић (више о овоме у видео прилогу) и истиче да су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије изгубили изборе у Београду и да немају већину, као и да би прелетање неког од одборника опозиције после избора представљало изборну крађу.

„СНС и СПС су изгубиле изборе у Београду. Имају 54 одборника, а странке које нису биле део владајуће коалиције су добиле 56 одборника. Србији данас јесте потребна стабилност, али да би до те стабилности дошло, власт треба да престане да ради оно што ради са медијима и што је радила са бирачким списковима“, рекао је Марсенић.

Он је казао да је став Новог ДСС-а да треба да буду организовани нови избори у Београду, али под бољим условима, где би опозиција имала приступ медијима и могла да представи свој програм.

„Такође, морају да се прочешљају бирачки спискови да се види ко заиста живи, а ко не у Београду. СНС хоће да ‘шета’ 100 хиљада људи по Србији како иду избори у ком месту и да тако побеђује и да то наметне као неко нормално понашање. То не може“, истакао је потпредседник Новог ДСС-а.

Марсенић је оценио да је Вучић прихватањем француско-немачког споразума прекршио Устав Србије и изгубио легитимитет као председник државе.

„Ви данас имате на сајту Владе Србије Охридски споразума у коме пише да ће се спроводити француско-немачки споразум у доброј вољи и хитно. То је суштински признање сецесије“, додао је Марсенић.

Казао је да још увек није донета одлука о томе да ли ће представници те странке присуствовати конститутивној седници парламента и додао да ће вероватно та седница бити сазвана по хитном поступку.

Он је за објаснио да још увек трају преговори са коалиционим партнерима, а да ће се Нови ДСС консултовати и са осталим странкама опозиције пре доношења коначне одлуке. Марсенић је оценио да ће конститутивна седница бити сазвана по хитном поступку „као и свака досад“ и да је то некоректно пошто се посланицима не оставља довољно времена за припрему. Председник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је у среду да ће до 11. фебруара бити одржана коститутивна седница новог парламента, након чега ће се приступити формирању Владе.