Прочитај ми чланак

Марсенић: Извештај ОДИХР-а коректан, дипломатски рекли да избори нису били фер

0

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић оценио је да је данас објављени Коначни извештај канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) о изборима у Србији коректан и да је дипломатским језиком актуелној власти послата порука да избори нису били фер.

Он је казао гостујући на Радио-Телевизији Војводине да су чланови Новог ДСС-а очекивали такав извештај и да није било реално очекивати да ће ОДИХР било кога оптужити за изборну крађу.

„Овај извештај је очекиван, у питању је једно стручно тело и није било логично да они некога оптуже за изборну крађу, али се у свакој реченици провлачи то да је било нерегуларности и на дипломатски начин су саопштили да избори нису били одржани под фер условима“, рекао је Марсенић.

Коментаришући оцену премијерке Србије Ане Брнабић да је тим документом „стављена тачку на све лажи и бесмислице о крађи избора у Србији“, Марсенић је казао да то није тачно и да следи почетак новог процеса борбе за боље изборне услове.

Он је казао да је против међународне истраге изборних неправилности у Србији зато што „не треба део суверенитета дати ЕУ и проблем треба да решимо сами“.