Прочитај ми чланак

Марсенић: Ако опозиција не изађе на изборе то неће бити бојкот, већ активан отпор

0

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић изјавио је да ако власт остане при ставу да не прихвата три услова која је поставила опозиција, коалиција НАДА неће изаћи на предстојеће локалне изборе и „пружиће активан отпор таквим изборима“.

Марсенић је у интервјуу за данашњи лист Нова рекао ће опозиција можда изаћи на изборе ако власт у наредним данима одлучи да прихвати захтев да се у истом дану одрже београдски и локални избори.

„Уколико се донесе сутра, можда постоји нека нада да се (бирачки) спискови могу средити. Али замислите да то ураде 17. априла, онда нема времена за сређивање спискова и вођење кампање. Ако одлуке о прихватању наших захтева нема следеће недеље, неће бити ни времена да се унапред изборни процес“, навео је Марсенић.

Он је додао да, ако опозиција не изађе на изборе то неће бити бојкот, већ активан отпор.

„Спремамо низ акција уколико власт не попусти и не прихвати наше захтеве. Те акције ће бити спроведене и кроз институције и ван њих и свакако ће захтевати укључивање грађана. Тиме ћемо јасно послати поруку да то што ће се одржати нису избори и да их не признајемо“, истакао је Марсенић.

Према његовим речима, борба опозиције би се наставила и без учешћа у скупштинама које буду формиране након таквих избора и кроз парламент Србије.

„Ми од наших захтева нећемо одступити и јасно смо рекли да ништа није прихваћено док све не буде прихваћено“, додао је Марсенић.