Прочитај ми чланак

МАРИНИКА: Братијска фирма Вучића увози вакцине из Кине по вишеструкој цени?!

0

Мариника Тепић је открила нову аферу режима Александра Вучића, овог пута са увозом кинеских вакцина против коронавируса. Она је на свом "Твитер" налогу навела да се је ове вакцине увезла још једна "братијска фирма" Александра Вучића и то по вишеструко већој цени. Такође, објавила је податке који показују да је Вучић слагао о броју увезених вакцина.

– Ко је УВОЗНИК вакцине из Кине? Вучић то не сме да каже? Србија није, тврде упућени. Опет братијска фирма? Да би новцем грађана власт куповала вакцину од тог свог посредника, али плаћала вишеструко скупље? Разлика, зна се. Као и за респираторе! Све морбиднији у својој алавости – навела је Тепић.
 
Она је указала на то да је у Агенцији за лекове и медицинска средства објављено да смо увезли свега 100.000 вакцина из Кине, а не готово милион како је то објавио Вучић. Може се претпоставити да је износ новца за ове вакцине као да је реч о милион цепива.
 

– Госпођо Брнабић, можете ли једнако бираним речима да објасните како је легално увезено само 100.000 кинеских вакцина против ЦоВ, а Фајзерових 21 и још једном целе 63? Где је још 900.000 кинеских? И хиљаде Фајзерових? Или лаже и Агенција за лекове и медицинска средства? – открива Мариника Тепић.