Прочитај ми чланак

Мандић: Кривокапић више нема подршку Демократског фронта

0

Председник Нове српске демократије Андрија Мандић поручио је да Влада и премијер Здравко Кривокапић нису испунили очекивања, као и да он више нема поверење Демократског фронта. Он је сугерисао премијеру да због непотписивања Темељног уговора затражи опрост од српског патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија, оде што пре за Београд и испуни обец́ање.

“Његово чињење је скандал. Он је имао највеће поверење. Па није тај споразум усавршавао Мандић, него чланови Владе и представници СПЦ. Обавештен сам да је у току трајања Сабора СПЦ уговор требало да буде потписан”, рекао је Мандић за А1 ТВ.


Он је поручио да је Кривокапић још у априлу хтео да потпише уговор, али да га да разни центри моћи притискају.

“С једне стране то могу бити коалициони партнери Демократе и УРА, а да нипошто не треба потписивати уговор у Београду, као што се то чинило са Римокатоличком црквом”, рекао је он, додајући да притисци постоје и са међународних адреса.

Мандић је рекао да је потписивање Темељног уговора за њих најважније питање.

“Кривокапић то да уради и испуни оно обећање због којег је ту где јесте”, рекао је Мандић, наводећи да је премијер “човек задатака доведен да се реши одређено питање”.
Коментаришући оптужбе Кривокапића да га уцењује, Мандић истиче да то није истина.

“Кривокапић није испунио обавезе и изгубио је наше поверење, не само према нама него и према цркви”, рекао је он.

Председник Нове српске демократије казао је и да није тачна информација да ће га ДФ предложити да за председника Владе у наредним разговорима који предстоје.