Прочитај ми чланак

МАКРОН ПОБЕСНЕО: Само 400 вакцинисаних за 7 дана, а купио 200 милиона вакцина

0

Кампања вакцинације против Ковид-19 у Француској траје већ скоро недељу дана. Свега 0.00003% од 60% планираних за колективни имунитет је вакцинисано. То је приморало председника Макрона да јавно захтева убрзање. Изнервиран поређењима са Израелом и другим земљама, он је мобилисао комплетну Владу да убрза и омасови вакцинисање.

„Нећу дозволити ту неоправдана спорост!“ рекао је председник Републике током традиционалне новогодишње честитке. Ако је нада за 2021. вакцина, она је хитна и не треба чекати. Међутим, за недељу дана у Француској вакцинисано само око 400 људи (званична статистика), а у Немачкој десетине хиљада!

Суочен са овом поражавајућом статистиком и неповерењем Француза у вакцине и режим, „Емануел Макрон није срећан“, рекао је један од учесника Савета одбране за француске медије.

У четвртак увече председник Републике је потврдио: „Сваки Француз који жели, мора да буде у стању да се вакцинише“ и то је назвао спровођењем „Макроновпг плана“.

Због тога је Макрон и министре мобилисао на крају године, када иначе сви иду на Божићни одмор. Занимљиво, само два сата пре обраћања Макрона нацији, министар здравља Оливиер Веран најавио је да ће неговатељи старији од 50 година да се вакцинишу од понедељка, а да ће се центри за масовну вакцинацију отворити почетком фебруара. И владин портпарол отказао је путовање у Чад са премијером  како би се обратио јавности у емисији ТФ1 „13 сати“ на тему вакцинације.

У покушају да угуши полемику у друштву и предупреди протесте, Макрон  је позвао све државне ресурсе да убрзају процес вакцинације.

„Француска спорост више не сме бити прихваћена, јер ризикујемо да се вакцина претвори у фијаско“, пишу режимски медији.

Ово је јасан знак панике код Макрона, који се није тангирао ни приближно оволико када су пре неки месец илегални мигранти-џихадисти мачетом у сред дана одсецали главе неколицине католичких верника у цркви у Ници, међу којима су и жене. Нити се оволико нервирао због економског краха своје земље, затворених компанија, уништених живота радника и предузетника, троструке порасти депресије у Француској по званичној статистици…

У старачким домовима су старатељи дементних и старих на телевизији јавно одбили вакцине у њихово име, што је додатно погоршало поверење у вакцине за које је Европска унија до сада платила Фајзеру чак 6.000.000.000 евра (шест милијарди евра).

По истом принципу као и наши политичари или енглеска краљица, и француски политичари „добронамерно“ препуштају своје вакцине онима којима су „потребније“, тврдећи да нема довољно вакцина за све. Међутим, по реакцији Макрона, вакцина има и превише у односу на оне који желе да се вакцинишу.

Многе државе које су до сада масовније вакцинисале становништво као Израел, има друге муке јер се појављују нуспојаве и смртни случајеви, па су почели да успоравају процес. Само за вирус Ковид-19, ако се настави ова стопа вакцинације у Француској и свету, биће потребно неколико година за 60 процената светске популације, што никако није у складу са агендом светских глобалиста.