Прочитај ми чланак

МАЈКА троје деце на слободи, повређена приликом хапшења па завршила у Ургентном

0

Соња Пернат, потпредседница ОО странке Слободе и правде у Зрењанину, као и остали демонстранти из овог града, пуштени су вечерас на слободу. Мајка троје деце, нажалост, морала је директно у Ургентни центар јер јој је повређен прст када јој је полиција стављала лисице и хапсила је у суботу током демонстрација у овом граду.

Подсетимо, полиција је током суботе привела на десетине грађана, учесника мирних протеста, било је и насилничких испада, чекића, палица, штангли, свега по голоруком народу.

– У Зрењанину ухапшена наша Соња Пернат, мајка троје деце, потпредседница одбора ССП-а, са лисицама и рукама на леђима! Уз њу и још 5 чланова ССП-а. За све који данас малтретирају грађане имам само једно питање: Шта ћете ви сутра? Нема те рупе у коју ћете моћи да се сакријете – поручио је Драган Ђилас, председник ССП, на свом твитер налогу.

Док се за то време Александар Вучић частио сендвичима, уз музикицу на увце, окупљао усред короне десетине хиљада људи силом доведених у Београдску арену.

Соња је једна од десетине грађана Србије који су данас ухапшени од стране СНС полиције и које је Ана Брнабић назвала фашистима најављујући да ће добити кривичне пријаве (поједини су оптужени за дело „ометање саобраћаја опасним радњама“ и прети ми до три године затвора).