Прочитај ми чланак

Mилогорци извештавају: Ђукановићевој коалицији 48,4 одсто гласова

0

Коалиција Европска Црна Гора, коју предводи лидер  Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, освојила је највише гласова на данашњим парламентраним изборима, односно близу је поновног освајања апсолутне власти, први су прелиминарни резултати избора које је саопштио Центар за мониторинг (ЦЕМИ).

Према подацима те посматрачкеорганизације, блиске Милогорцимана обрађеном узорку са 20 одсто бирачких места, коалиција Европска Црна Гора освојила је 48,4 одсто гласова, Демократски фронт који предводи Миодраг Лекић 22,5, Социјалистичка народна партија 11,2, а Позитивна Црна Гора 4,3 одсто гласова.

Парламентарни стасус обезбедила је и Бошњачка странка, као и две албанске националне партије, за које су важила посебна изборна правила, пошто је реч о изборним листама мањинских народа.

На парламентарним изборима у Црној Гори гласало је око 70 одсто уписаних бирача.

Грађани Црне Горе гласали су на 1.162 бирачка места, а право гласа на изборима имало је 514.055 грађана Црне Горе.

Учесници изборне трке боре се за 81 посланичко место у парламенту. Изборни процес надгледали су посматрачи Центра за мониторинг, а изборе у Црној Гори пратиле су и посматрачке мисије ОЕБС-а и Парламентарне скупштине Савета Европе.

Истовремено са парламентарним одржани су и локални избори у Никшићу, Будви и Котору.

Да, подсетимо, избори су одржан, а да уствари у Црној Гори још нико тачно не зна колико има гласаћа у тој држави.

 

(Танјуг)