Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ: Слобода и професионалност недостижне за медије

0

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас, поводом Међународног дана слободе медија, да су у Србији слобода, професионалност и истинитост као принцип недостижни циљеви због систематског настојања власти да медије контролишу, а мишљење и слободу оспоре.

„У демократски организованим државама информисање је четврти стуб власти.

Оно омогућава и контролу вршења политике и штити интерес грађана, пружајући слику објективног стања“, навео је Лутовац, а пренето је у саопштењу ДС. Додаје се и да ситуација која карактерише медијску сферу управо чини легитимним и преко потребним остварење захтева које су учесници протеста „1 од 5 милиона“ упутили властима.

Лутовац је пружио пуну подршку и исказао разумевање за захтеве које је власница телевизије К9 Маја Павловић упутила надлежним органима и због којих штрајкује глађу.

Председник ДС је констатовао да је власница телевизије К9, наилазила на бирократске препреке и неутемељене захтеве због доследности са којом је у програмима бранила достојанство професије. „Објективност, благовременост и истинитост која се чула са тог канала постала је сметња диктату једноумља, зато су јој континуирано отежавали стваралачко бављење послом. Угрозили су и њену егзистенцију и интерес грађана“, закључио је Лутовац, наводи се у саопштењу.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!