Прочитај ми чланак

ЛУПЕТА Вучић: Ми и Албанци ћемо бити највеће нације на Балкану! А Грци, Румуни?

0

Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио да је посета немачког министра Хајка Маса потврда значаја односа са Немачком. Србија жели мир, не рат.

Састанак у Председништву Србије са немачким министром спољних послова почео је у девет сати, а након тога Вучић и Мас се обраћају медијима.

Вучић је рекао да је са Масом разговарао о свим важним темама и о ономе што за нас није увек једноставна тема.

„О КиМ, ситуацији у региону. Немачка је признала независно Косово, ми нисмо, Немачка подржава дијалог у оквиру ЕУ. И Србија то подржава“, рекао је Вучић.

„Спремни смо за наставак дијалога и приступићему конструктивно. Србија жели компромисно решење. Не желимо да одбијамо долазак до компромиса и решења, сматрамо да није решење замрзнути конфликт. Потребно нам је да са Албанцима градимо мир у наредних 100 година“, рекао је председник Србије.

„Ми и Албанци бићемо највеће нације на Балкану у наредних 100 година“, додао је он и поновио да је суштина српске политике мир.

Такође, додао је да ће Србија инсистирати на испуњавању потписаних обавеза, као и да је спремна да разговара. „Рекли смо да нећемо разговарати о рату, већ о сарадњи и миру. Снажна и економски јака и успешна Србија, то је наш циљ“, истакао је председник Србије.

Рекао је да је са немачким министром разговарао и о ЕУ интеграцијама, а том приликом се посебно захвалио Масу због подршке коју Немачка, на челу с канцеларком Ангелом Меркел, пружа Србији.