Прочитај ми чланак

ЛСВ поново тражи Полицијску управу за Војводину

0

lsv_vojvodina_republika

(Танјуг)
Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) у Новом Саду поновио је данас став те странке да је потребно формирати Полицијску управу за Војводину, како би била омогућена децентрализација и боља координација рада Министарства унутрашњих послова.

– Министар унутрашњих послова Ивица Дачић се дуже од годину и по оглушује о ту иницијативу ЛСВ – наводи новосадски одбор ЛСВ и истиче да Нови Сад, да таква управа постоји, “не би и даље чекао да му се обезбеди обећаних 80 од 300 недостајућих полицајаца, нити би три и по године чекао на именовање начелника полиције”.

У саопштењу се наводи да је пре недељу дана на прослави славе полиције у Новом Саду поручено да је “тај град у Србији и да ће добити начелника полиције за седам дана”.

Градски одбор ЛСВ оцењује да то делује као да се “београдске главешине подсмевају граду у којем се бацају бомбе, а пуца код школа и обданишта” и додаје да је директор полиције Милорад Вељовић, који је 23. јуна обећао да ће до краја месеца добити начелника полиције, “исто обећање дао и 8. марта”.

Подсећа се, у саопштењу, и да је министар Дачић у јануару прошле године изјавио да ће Нови Сад добити начелника полиције до краја тог месеца, као и да је најавио да ће тај град добити 80 полицајаца до краја 2012.године, али да ништа од тога није учињено.