Прочитај ми чланак

ЛОНЧАР: Илић моје фотографије купио од фудбалера

0

Београд -- Министар здравља Златибор Лончар објаснио да су фотографије са Душаном Спасојевићем настале после операције његовог оца и да никада није био у вили Земунаца.

FOTO: OZONPRESS

FOTO: OZONPRESS

Како каже, његова оставка није спорна, ако је разлог за то фотографија.

Лончар каже да су га позвали да се, како каже, упозна са најпознатијим политичарем са власти. Велимир Илић је до фотографија дошао тако што их је купио од једног фудбалера, додаје министар.

„Слика је настала близу њихове куће. То је неки тржни центар у близини. Тада сам био специјализант и радио сам операције“, рекао је Лончар у другом Дневнику Радио телевизији Србије.

Председник Нове Србије показао је пре неколико дана јавности фотографију на којој је министар Лончар са вођом Земунског клана Душаном Спасојевићем.

Осим тога, Илић је раније током дана обелоданио фотографију за коју тврди да је настала у Шилеровој улици, а на њој су поред Лончара фудбалери Данко Лазовић и Драгољуб Јеремић.

Министар каже да му је фудбалер Јеремић са слике рекао да је фотографије продао Велимиру Илићу јер му је био потребан новац. Додао је да је фотографија из породичног албума Драгољуба Јеремића и да са њом службе немају никаве везе.

Златибор Лончар је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је у време када је настала фотографија био на специјализацији и да лекари на специјализацији имају обавезан план колико морају да ураде операција, а да током операције уз специјализанта мора да буде специјалиста.

Министар је рекао да га је Спасојевић позвао да му захвали након што је његов отац изашао из болнице и да га упозна са тада најмоћнијим политичарем.

„Отишао сам и упознао се“, рекао је Лончар и додао да су када је политичар, коме је било непријатно, отишао прешли у другу просторију где су били многи врхунски спортисти који су ту пили пиће.

Он је додао да су фотографије настале том приликом, и то у кафићу у коме су били изложени аутомобили, билијар “и у који су сви могли да уђу”.

То није сликано у њиховој кући, већ у тржном центру, додао је министар.

„Ја сам лекар, и данас оперишем, помажем људима, хирургија је мој живот и не бирам пацијенте, кога ћу оперисати, а кога не“, рекао је Лончар.

„Не бирам пацијенте које ћу оперисати, моја оставка није спорна, ако је то неки разлог. У то време сам обичан лекар, који је оперисао“, додао је Лончар наводећи да не може да одбије некога ко лаже „спасили сте ми оца, мајку, да ли можемо да се сликамо само на секунд“.